Presse

Den korte præsentation:

Almune fortolker tidlig musik gennem egne arrangementer af musik fra manuskripter fra middelalderen og folkelige melodier i et spænd lige fra spansk pilgrimsmusik til nordisk folkemusik. Musikken spilles på historiske instrumenter som nøgleharpe, drejelire, cittern, trommer og fløjter, og synges med klang og glød. Der er lagt i ovnen til en intens musikalsk oplevelse med både kraftfulde nordiske folkeviser og livlige middelalderdanse. Gruppen udgav i 2017 det anmelderroste album “Bjergtagen”, der af RadioFolk blev fremhævet som en af de mest markante folkudgivelser i 2017. Seneste udgivelse er fra 2018 hvor gruppen gik sammen med musikerne fra Götterfunken og lavede albummet “Sommerfugl”.

Læs mere og hør musik på almune.dk


Til generel præsentation:

Almune fortolker tidlig musik gennem egne arrangementer af musik fra manuskripter fra middelalderen og folkelige melodier i et spænd lige fra spansk pilgrimsmusik til nordiske folkeviser. Det suppleres med formidling i forbindelse med koncerterne med baggrund i historie, religion og musikhistorie fra universitet og musikkonservatorium. Musikken spilles på historiske instrumenter som drejelire, nøgleharpe, sækkepibe, fløjter og trommer og synges med klang og glød.

HC Molbech: sang, fløjte, tromme, lur
Molly Granhøj: sang, nøgleharpe, bouzouki
Troels Dueholm: bouzouki, drejelire, sang, fløjte
Christian Mohr: drejelire, sækkepibe, sang

Gruppen udgav i 2017 det anmelderroste album “Bjergtagen”, der af RadioFolk blev fremhævet som en af de mest markante folkudgivelser i 2017.

Seneste udgivelse er fra 2018 hvor gruppen gik sammen med musikerne fra Götterfunken og lavede albummet “Sommerfugl”, der udkom som et soundtrack til Maria Hellebergs historiske roman af samme navn om reformationstiden.

Læs mere og hør musik på www.almune.dk

Til koncerter:

Kraftfulde nordiske folkeviser, pilgrimsmusik og livlige danse fra middelalderen er på repertoiret til en festlig koncert med Almune. Musikken spilles på historiske instrumenter som nøgleharpe, drejelire, sækkepibe, tromme og renæssancefløjter, og synges med klang og glød.

Interessen for folkeviser og middelaldermusik startede for mange år siden, og det er gennem årene blevet til et utal af koncerter på middelaldermarkeder, museer, spillesteder, i kirker, til festivaler og meget mere.

Gruppen udgav i 2017 det anmelderroste album “Bjergtagen”, der af RadioFolk blev fremhævet som en af de mest markante folkudgivelser i 2017. Seneste udgivelse er fra 2018 hvor gruppen gik sammen med musikerne fra Götterfunken og lavede albummet “Sommerfugl”, der udkom som et soundtrack til Maria Hellebergs historiske roman af samme navn om reformationstiden.

Almune leverer en skøn blanding af intense musikalske oplevelser og god underholdning. Desuden har de stor erfaring med formidling i forbindelse med koncerterne, med baggrund i historie, religion og musikhistorie fra universitet og musikkonservatorium.

HC Molbech: sang, fløjte, tromme, lur
Molly Granhøj: sang, nøgleharpe, bouzouki
Troels Dueholm: bouzouki, drejelire, sang, fløjte
Christian Mohr: drejelire, sækkepibe, sang

Læs mere og hør musik på www.almune.dk

Sagt om Almune:

Almune er et livligt, interessant og historisk korrekt orkester, der med deres fine lyd og spændende instrumenter gør middelalderen levende for os på festivalen. Det musikalske udtryk er raffineret, og musikerne formidler og behersker deres instrumenter på et højt niveau.

Tine Nørgård
projektkoordinator, Horsens Kommune
Europæisk Middelalder Festival

Pressen siger:

Almunes album Bjergtagen er et af de mest markante folkudgivelser i 2017
Morten Alfred Høirup, RadioFolk
Hør programmet med udnævnelsen her: Katten i sækken
Ved 49:01 spilles et udvalgt nummer i form af Margit Hjukse

…svinger klingende af sted med gode rytmer, der passer til kædedans, runddans og andre danseformer
Anmeldelse af Bjergtagen i Rootzone

Almune bringer en ægte eventyrlysten stil til sin musik
Anmeldelse af Bjergtagen i Heidnir Magazine

Almune er glimrende eksponenter for nordiske viser og melodier
Koncertanmeldelse i RootsZone

Almune i medierne

Se også:
DR-TV: Interview med Almune
Avis: Skoleelever i musikalsk tidsrejse med salmesang

Klik på billederne her for stor version til pr-brug:

Fotos af James Jefferys:

Foto af Karina Semenova (fra Københavns Middelaldermarked 2016):

Foto fra WikiPedia af Toxophilus (fra Middelaldercentret 2017):

Maleriet fra coveret til albummet Bjergtagen