Koncerter
Akustiske eller forstærkede koncerter med et repertoire til lejligheden. Det kan være en “klassisk” koncert med fokus på tidlig musik fra kirken og hoffet, en “folkelig” koncert med fokus på nordisk folkemusik, eller en kombination hvor publikum tages på en musikalsk rejse fra syd til nord i den europæiske middelaldermusik. På festivaler, spillesteder eller markedspladsen vil koncerten typisk være en “festlig” koncert med instrumentale dansenumre og numre med gang i fra hele repertoiret.
Danseinstruktion
Dansemester Troels Dueholm instruerer i middelalder- og renæssancedanse, og der spilles og synges til. Det kan være lige fra simple kædedanse til mere avancerede danse fra hoffet. Det er en glimrende aktivitet på 30-45 minutter som et programpunkt til et historisk arrangement, eller som en underholdende afslutning på aftenen til en fest.
Historisk formidling
Med baggrund i historie, religion og musikhistorie fra universitet og musikkonservatorium, samt mange års arbejde med tidlig musik og historisk reenactment, har Almune stor erfaring med historisk formidling. Gruppens medlemmer har siden 2006 optrådt på middelaldermarkeder, museer og til diverse historiske arrangementer. Udover kontakt til publikum ved koncerter, kan hele dage bruges på at være i kostumer, sidde og spille musik og formidle om historie, instrumenter mv. for gæsterne.
Musik til arrangementer
Almune er klar med musikken til alle mulige slags arrangementer hvor der kan bruges noget middelaldermusik eller folkemusik på tidlige instrumenter. Lige fra historiske festivaler hvor vi går forrest i optoget med sækkepibe og tromme, til byfester hvor vi spiller musik i gågaden, eller den private fest hvor vi spiller stemningsmusik under maden. Vi har også stor erfaring med at spille til ildshow og gøgl, og formidler gerne kontakt til gøglere og anden underholdning. Vi har prøvet mange ting gennem årene, så vi skal nok kunne finde en god løsning med musik til dit arrangement.
Produktioner og projekter
Vi deltager gerne i projekter hvor vi samarbejder med kor eller andre musikere. Eksempelvis har vi været studiemusikere på rockgruppen Elevatorførers nye plade, deltaget i teaterproduktioner, genskabt en lokal salme udfra et middelaldermanuskript for skole-kirke-samarbejdet i Horsens Provsti, lavet koncerter sammen med Hammel-Gjerlev-koret og i vores eget hjemmestudie indspillet det musik, vi spillede i DRs julekalender (billedet nedenfor). Vi har også været med i DRs “Historien om Danmark”, hvor vi spillede musik til blodgildet i afsnittet om middelalderen. Den slags gør vi meget gerne mere af, så har du et godt projekt, siger du bare til!
Tilbud på optræden
Prisen er som basis 12.000 kr. pr. optræden såsom en formidlingskoncert i en kirke, koncert på spillested, festival, skole eller lignende, eller pr. dag med deltagelse på et historisk marked, byfest eller lignende over flere dage. Da vi ofte har store udgifter til transport, tillægges som standard 3.000 kr. til transport. Øvrige ydelser såsom lydproduktion i vores studie, deltagelse som studiemusikere, forprøver med kor, særlig forberedelse mv. aftales individuelt.
Kontakt os for tilbud på andre typer arrangementer og projekter:
booking@almune.dk
(+45) 60 60 90 96
Download pdf med praktisk info og priser samlet her:
Booking og præsentation af Almune (pdf)
Praktiske informationer
Scene
Arealet til scenen skal helst være 3×6 meter, minimum 2×4 meter. Vi skal bruge mindst 1 stol uden armlæn. Alt efter forholdene kan det være en fordel at vi alle sidder ned, så vi har 4 stole uden armlæn til rådighed. Eventuelt to bænke. Hvis muligt vil vi gerne stå på en hævet scene, så man kan se os. Vi foretrækker publikum siddende på stole eller bænke foran os med front mod os, eventuelt stående ved udendørs koncerter. Det kan være meget svært at spille et larmende krotelt op, så ved den type arrangementer (som historiske markeder og lignende), foretrækker vi at scenen placeres separat udenfor teltet eller at der etableres en regulær scene med plads til publikum foran inde i teltet.
Omklædning/backstage
Før koncerten skal vi bruge et sted at klæde om og have et sted at stille vores udstyr, instrumentkasser mv. Det kan være ved sceneområdet, hvis der er plads nok. Ellers er et separat lokale til omklædning og opvarmning optimalt. På markeder kan vi bruge eventuelt eget medbragt vikinge/middelaldertelt.
Forplejning
Adgang til vand er vigtigt i forbindelse med koncerten, enten ved at vi kan tanke vand op i en kande med glas til på forhånd eller have flaskevand eller lignende til rådighed. Eventuel øvrigt forplejning kan aftales nærmere. En af gruppens medlemmer (HC) er vegetar, så leverer arrangøren mad, bedes der tages højde for det.
Transport
Bandets fire medlemmer bor i hhv. Holstebro, Aarhus, Odense og Stockholm, så vi har en del transport med bil, tog mv. ligegyldigt hvor, vi optræder. Med mindre andet aftales, medbringes kun instrumenter og evt. kostumer til brug for koncerten. Ved markeder og andre arrangementer med overnatning, kan egen lejr med telt medbringes, men som hovedregel foretrækker vi at der organiseres indendørs overnatning hvor det er muligt.
Telt og overnatning
Vi foretrækker overnatning indendørs, men kan medbringe et vikinge/middelaldertelt til historiske arrangementer. Det kan bruges til vores udstyr i åbningstiden samt også til overnatning hvis vi sover på markedspladsen. Det er af typen normanner og har målene 5 x 7 meter.
Historiske dragter
Med mindre andet er aftalt, optrædes der til almindelige koncerter ikke i historiske dragter. Aftal venligst på forhånd om det ønskes, fx fordi koncerten er i forbindelse med et historisk arrangement, en temadag eller andet. Til historiske arrangementer som middelaldermarkeder og lignende, eller hvis det aftales på forhånd, optræder vi selvfølgelig gerne i middelaldertøj eller andet.
Akustik og forstærkning
Ved koncerter indendørs i god akustik (som kirkerum eller lignende) behøves ikke forstærkning. Udendørs gør musikken sig klart bedst på en overdækket scene (som på billedet nedenfor), i et telt med separat scene (som et krotelt eller lignende hvor en ende af teltet er afsat til koncerter på en scene med plads til publikum) eller med naturlig forstærkning som op ad en mur, der kaster lyden mod publikum. På åbne pladser eller i optog og lignende er det kun numre med sækkepibe og stortromme, der fungerer. Ønskes den fulde koncertoplevelse, skal der tænkes på akustikken. Er der ikke god akustik, er det en god idé med en scene til forstærket musik.
Se yderligere praktiske informationer her:
Almune Scenekoncert (pdf)
Almune på Europæisk Middelalderfestival i Horsens 2016